Cercar en aquest blog

dimarts, 9 de gener del 2018

Xerrada al MNAC

dibuixos claudi
Molta activitat genera el MNAC:





 El Museu Nacional acull la xerrada “Sufragistes. La destrucció del patrimoni com a acció reivindicativa”


Activitats a l’entorn de l’exposició
Francesc Torres. El museu d'objectes perduts [La capsa entròpica]
Demà dimecres 10 de gener de 18.30 a 19.30 h tindrà lloc la xerrada Sufragistes. La destrucció del patrimoni com a acció reivindicativa a la sala d’exposicions temporals 1 del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Aquesta activitat és gratuïta.




El museu organitza aquesta xerrada en el marc de l’exposició La capsa entròpica [El museu d’objectes perduts] de Francesc Torres, que explora la col·lisió frontal entre la història i la cultura, alhora que reflexiona sobre la naturalesa mateixa dels museus. La mostra es pot visitar fins al 14 de gener.

La conferència, a càrrec d’Anna Llobregat, historiadora de l’art, analitzarà els atacs iconoclastes del moviment sufragista. Francesc Torres, comissari de l’exposició, introduirà la conferència amb una mirada sobre la mostra en clau de gènere i amb una presentació de l’àmbit Feminicidis (per art interposat), dedicat a pintures de nus femenins que van patir atacs durant la celebració del Congrés Eucarístic de Barcelona el 1952.

Aquesta xerrada i la visió de l’artista ajudaran a entendre el context de les obres. Els motius que provoquen aquestes destruccions conviden a reflexionar sobre els canvis que s’han produït respecte a l’art i la figura de la dona.


Més informació:





Oficina de Premsa   

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Parc de Montjuïc. 08038 Barcelona
T. +34 93 622 03 60

www.museunacional.cat










 













 


 






 


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada