Cercar en aquest blog

dimarts, 12 d’abril del 2011

Fem la pasqua

Fem la pasqua, en el bon sentit de l'expressió i no en les seves connotacions negatives, perquè s'acosta el temps de les mones pasquals i la cosa s'ha de celebrar com cal sigui quina sigui la nostra circumstància, perquè, tinguis l'edat que tinguis i siguis com siguis, sempre et queda el record dolç d'aquesta tradició que va més enllà de les seves connotacions religioses.


Jo, per exemple, anb fills ja grans i en situació de prejubilació, visc ara una certa confusió temporal que em desdibuixa l'estructura habitual dels dies i m'allunya del record dels esdeveniments tradicionals al llarg de l'any, fins a no permetre'm distingir clarament els dies feiners dels festius, el temps de treball del temps de vacances, ni el moment de l'oci del del negoci. I, tot i així, sóc sensible a la nova cita amb les mones de Pasqua, entre altres coses, perquè m'ho ha recordat la informació que acabo de rebre del Museu de Lleida que ens proposa l'activitat educativa "Al museu la Pasqua més dolça" ( per a infants de 3 a 12 anys) en col.laboració amb el Forn de Pa Manel Serra.


La cosa, que passa els dies 19 i 20 d'abril, d'11 del matí a 1 de la tarda, comença amb un relat sobre la tradició de les mones de Pasqua basat en el Costumari Català de Joan Amades. Després el mestre forner Manel Serra explica el procés d'elaboració de les mones i els seus corresponents ous de Pasqua al llarg de la història. I finalment es fa un taller perquè els participants puguin elaborar la seva pròpia mona de Pasqua personalitzada amb els ous decorats amb el gust de cadascú.


Si et plau la proposta i tens infants d'entre 3 i 12 anys, fes les teves reserves al 973 28 30 75, sabent que l'activitat et costarà 5 euros i que els nanos han de portar roba còmode i que es pugui embrutar. I, sigui com sigui, fem la Pasqua!

http://www.museudelleida.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada