Cercar en aquest blog

dissabte, 3 d’octubre del 2015

En la mort d'Àlvar Ymbernon

dibuixos claudi
Recullo, amb dolor, la notícia de la mort de l'artista igualadí Àlvar Ymbernon, i reprodueixo les paraules que li dedicava Jordi Cuadras.


L’artista i professor igualadí Àlvar Ymbernon ha mort aquest dimarts, de manera sobtada, a l’edat de 69 anys a casa seva, al municipi de Gironella on residia. Ymbernon ha estat un artista multidisciplinar amb diferents exposicions al llarg de la seva trajectòria, moltes de les quals ha acollit Igualada. 

També destaca per la seva feina de docent a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps i l’Escola Pia o com a coordinador de teatre de les escoles de les Escolàpies i el Mestral, per exemple, a més d’haver col.laborat amb altres centres i serveis municipals de la comarca en la docència.

En l’àmbit dels mitjans de comunicació, Ymbernon ha estat crític d’art a La Veu de l’Anoia i Regió7, col.laborador de l’antiga Revista Vida i autor de diversos decorats de Televisió Igualada.

Àlvar Ymbernon es definia com a mestre, artista plàstic, escenògraf i constructor d’elements folklòrics. En aquest sentit, va ser el constructor del Drac d’Igualada i dels gegants de la Llacuna, entre d’altres. En conèixer la notícia de la seva mort, moltes persones de la ciutat han transmès el seu condol i han destacat el llegat artístic que deixa Ymbernon. 

 http://alvarymbernon.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada