Cercar en aquest blog

dissabte, 26 de març del 2011

Barcelona EN GÒTIC

Barcelona EN GÒTIC és el nom de la nova jornada que el Centre de Recerca i Debat del MUHBA (Museu d'Història de Barcelona) organitza demà passat, dilluns 28 de març, de 9'30 del matí a 6 de la tarda, a la Sala d'Actes del Mercat de Santa Caterina (Av. Francesc Cambó, 16. BCN), com a reflexió sobre la identitat gòtica de Barcelona a l'entorn del nucli històric de la ciutat, a partir dels principals edificis gòtics de la ciutat baixmedieval i de les construccions neogòtiques dels segles XIX i XX.


Entre altres qüestions a debat es presentarà una nova eina tecnològica desenvolupada conjuntament  per Barcelona Media-Centre d'Innovació i el Museu d'Història de Barcelona, gràcies al programa Continguts Digitals del Plan Avanza del Ministeri d'Indústria i Comerç. Aquesta nova eina et permetrà fer un vol virtual en 5D i en temps real pel districte de Ciutat Vella i podràs seleccionar, de forma temàtica, més de 50 elements gòtics que despleguen informació multimèdia, que podrà ser consultada en català, castellà i anglès.


Al final de la llarga i enriquidora jornada es baixarà a la zona arqueològica de Santa Caterina per interactuar amb l'aplicació Barcelona EN GÒTIC.


Sempre he tingut la sensació que som la projecció d'allò que vam ser i sempre he imaginat la vida de la ciutat en etapes anteriors com si fos la del moment actual, canviant minimament escenaris i actituds, però mantenint sempre les directrius habituals de la vida dels homes. Barcelona EN GÒTIC segur que t'ajudarà a veure les coses com jo les veig habitualment, i gairebé a tocar-les, amb l'ajuda incommensurable de la tecnologia contemporània més sofisticada.


http://w3.bcn.es/V64/Home/V64XMLHomeLinkPl/0,4468,335907851_335943991_1,00.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada