Cercar en aquest blog

dimarts, 22 de març del 2011

La festa dels nens japonesos

En solidaritat amb el poble del Japó, el Museu del Juguet de Catalunya, a Figueres, ha organitzat l'exposició "KOÏ-NOBORI" que s'inaugura aquest divendres, 25 de març, i que pots contemplar lliurement, fins al 12 de juny, amb els estels japonesos en forma de carpa com a grans protagonistes.


Si et plau la proposta podràs contemplar les imatges que recorden aquesta entranyable festa dels nens japonesos que se celebra tradicionalment al Japó el dia 5 de maig, quan els pares desitgen als seus fills felicitat, alegria i salut, per mitjà d'un obsequi que simbolitza les virtuts mítiques de les carpes: energia, força i perseverança.


És durant aquesta festa que els estels de teixit en forma de carpes, els "KOÏ-NOBORI" (Els peixos de maig), surten al carrer i onegen al vent. Aquests dies ho faran al Museu del Joguet de Catalunya/Figueres, entre altres coses, per desitjar que el cel japonés i tots els cels del mòn siguin realment portadors de vida que no de mort per radiacions i contaminacions de tota mena. Prova d'onejar tu també al vent, tot demostrant que ets energic, fort i perseverant, com una carpa!

http://www.mjc.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada