L'exposició es fixa especialment en les diverses manifestacions artístiques dels anys 60 i 70, quan molts artistes incorporen a la seva obra tot aquesta allau de sabors cromàtics nous barrejats amb les reflexions simbóliques corresponents a l'acte concret de menjar. Som allò que veiem, som alló que llegim, som allò que mengem, i som tot allò que vivim al llarg de la nostra vida, i ho som de manera diferent segons les etapes alimentàries del procés natural del nostre creixement, des de la senzilla i natural llet materna dels anys d'infantesa, a la madura sofisticació artificial, i per tant cultural, tot i els productes naturals que es puguin fer servir, dels nous corrents actuals d'una gastronomia internacional que té, en els nostres creadors, un referent ja sobradament reconegut arreu.
Sempre he pensat que, tot i aquesta connexió entre art i menjar, no té res a veure el plaer de la pura contemplació estètica d'una obra d'art, amb la ingerència d'un determinat producte gastronòmic, tot i que tingui també components plàstics o de qualsevol altra mena,i per més que puguin arribar a enriquir les nostres emocions, oferint-nos tota una nova onada de sensacions subtils i sofisticades.

Sigui com sigui obre ara els ulls, el paladar, i tota la teva sensibilitat, per poder contemplar totes les obres de l'exposició "L'art de menjar. De la natura morta a Ferran Adrià", gaudeix de l'espectacle visual i fés, després, una bona digestió. Salut artística i bon profit gastronòmic!
http://obrasocial.caixacatalunya.com/osocial/main.html?idioma=2
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada