Cercar en aquest blog

dimarts, 22 de març del 2011

Josep Guinovart, l'agitador del quotidià

Diumenge que ve, 27 de març, mentre jo visc la meva última jornada al costat de la meva exposició a la Cabanya del Castell de Montesquiu, l'Espai Guinovart d'Agramunt inaugura, a les 12'30, l'exposició "L'agitació del quotidià" com a primera proposta del nou cicle "Impossibilitats, supervivències extremes en art" que comissaria Jordi Antas i que en aquesta primera cita ens ofereix la possibilitat d'acostar-nos a la part de l'obra del nostre estimat i, malauradament, ja traspassat Josep Guinovart, que millor explica la seva clara voluntat d'alliberar actituds inconformistes com a punt de partença del seu habitual treball creatiu.


L'exposició centra la nostra atenció en les obres de Guino que expliquen clarament les absències de raonament que són capaces d'incidir en actes senzills i imprevisibles a partir d'una visceral creença en allò que s'està fent i que s'està gestant, més enllà de la seva possible rendibilitat i de la preocupació de l'acceptació col.lectiva. Per arribar al seu objectiu, l'exposició es divideix en dos àmbits. El primer, visible fins al mes de setembre, preten activar noves confrontacions, nous diàlegs i nous usos de l'obra de Guinovart; i el segon, obert al llarg del mes d'abril, vol explicar les inquietuds més personals i quotidianes de l'artista.


Curiosament mentre jo treballava, amb visceralitat i immediatesa, les meves obres africanes pensava subtilment i espontània en tot el món plàstic que va crear Guinovart a partir de les seves vivències a Agramunt durant la Guerra Civil espanyola. Un nou sincronisme que ara troba també, en l'exposició de Guinovart, la seva coincidència temporal , una nova connexió sensible i un nou motiu de satisfacció personal per a mí.

http://pieraedicions.com/agramunt.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada