Cercar en aquest blog

dilluns, 21 de març del 2011

La plasticitat de la primavera

Tot i que pugui semblar un tòpic, avui, primer dia primaveral, no puc pensar en cap altra cosa, si penso en la seva plasticitat, que en el fantàstic quadre "La Primavera", l'obra mestra que el pintor renaixentista italià Sandro Botticcelli va pintar cap a l'any 1482, i que ara pots contemplar extasiat a la Galleria degli Uffizi de Florència.


Botticcelli va trencar, amb aquesta inspirada pintura, amb la tradició pictòrica religiosa cristiana, il.lustrant amb la seva especial sensibilitat el ritu pagà de la primavera amb diverses representacions dels Dèus clàssics nus i de grandària natural. En la rica composició cromàtica, impregnada de cultura humanística de la cort de Llorenç el Magnífic, hi trobaràs les imatges de Venus, Cupido, Flora, Les Tres Gràcies, la Nimfa Cloris, i Cèfiro. Flora és la única del grup que mira directament l'espectador i sembla que intenta llançar les seves flors fora de l'escena. De la boca de la Nimfa Cloris surten les flors primaverals que Flora recull en el seu vestit transparent, mentre Cèfiro, Dèu del vent benigne bufa la dolça brisa que fa possible la primavera.

Coincidint ara amb la mirada primaveral de Botticcelli, et convido a mirar la nostra nova Primavera amb els seus ulls, a sentir-la amb les seves emocions, i a pintar-la amb la seva exquisida sensibilitat.

 
http://www.galleria-uffizi.museum-ticket.it/ProductMuseum.action?museumId=3&cityId=1&nc=Firenze&nm=Galleria-Uffizi&request_locale=it&gclid=CILOj7i54KcCFQMjfAodkHBI-g

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada