Cercar en aquest blog

dimecres, 18 de novembre del 2015

La Fundació Gaspar d'Art Contemporani

dibuixos claudi














el 20 de novembre s’inaugura a barcelona la fundació gaspar d’art contemporani,
amb l’exposició art strikes back!


* La Fundació Gaspar és una iniciativa privada que pretén mostrar d’una manera propera l’art contemporani i situar Barcelona com a punt de referència en el circuit internacional d’exposicions.

* La primera exposició de la Fundació, Art Strikes Back!, exhibirà obres d’artistes de l’escena internacional que no es veuen habitualment a la ciutat com Louise Bourgeois, Subodh Gupta o Paul McCarthy.

* L’espai s’obre al públic el 20 de novembre i els tres primers dies l’accés serà gratuït per els ciutadans residents a Barcelona presentant el carnet d’identitat.


Es tracta d’un projecte que pretén convertir-se en un referent internacional i atraure exposicions dels artistes més influents del moment, apropant la seva obra al gran públic.

La Fundació Gaspar s’ha creat amb el desig de recuperar l’interès per l’art des d’un angle refrescant i global i mostrarà una programació internacional que no acostuma a veure’s en els circuits habituals d’art contemporani de Barcelona.

L’espai desitja rellançar la ciutat en el sector de l’art contemporani i situar-la al costat d’altres ciutats europees i americanes que acullen exposicions rellevants.

L’enfocament principal de la Fundació Gaspar és internacional, amb la voluntat d’oferir una visió global del que està passant en el panorama artístic. L’objectiu de la Fundació Gaspar és democratitzar l’art, apropant l’art contemporani a Barcelona i Barcelona a l’art contemporani. 
 
 
VALORS DE LA FUNDACIÓ GASPAR

La independència: el programa d’exposicions es construeix lliurement, sense influències institucionals o comercials. 

El factor humà: la Fundació Gaspar no compta amb grans infraestructures ni grans pressupostos. Sí compta amb un equip jove, amant de l’art i que col·labora en aquest projecte des de la passió i la il·lusió, cuidant cada detall de l’espai i de la  programació.

El llegat: la Fundació Gaspar se situa a Barcelona, el lloc on la família va començar el seu camí dins del món de l’art amb la històrica Sala Gaspar.

L’ambició: l’espai pretén convertir-se en un punt de referència dins del panorama internacional d’exposicions.

Una experiència global: l’art contemporani es respira en tot l’espai, al bar, a la botiga, a la terrassa...tot això situat en un palau del S.XV perquè la mera visita a la Fundació sigui una experiència en si mateixa.
 
 
EL PROMOTOR, MOISHAN GASPAR

La històrica Sala Gaspar va obrir les seves portes el 1906 al carrer Consell de Cent de Barcelona, de la mà de Joan Gaspar i Xalabarder i va tancar el 1996.

Un besnét del fundador, Moishan Gaspar Abdal·lah, després de dirigir vàries galeries decideix crear la Fundació Gaspar.

Moishan va estudiar a l’Escola Pérez Iborra al mateix edifici de la Sala Gaspar. Als 16 anys va obrir la seva primera galeria al Born, Shatevin Art que, posteriorment, es va reconvertir com Art Gaspart al carrer Montcada. Després del seu pas per Consell de Cent, al 2006 es va traslladar a Poblenou, a una antiga fàbrica d’hidroavions.

Posteriorment Moishan es va traslladar a Mèxic on va dirigir la galeria Flying Circus a Monterrey fins al 2010. En tornar a Barcelona, es va dedicar a fer inventari dels fons de la Sala Gaspar, reobrint la galeria el 2012. Ara la seva nova proposta per a la Fundació Gaspar adopta un gir per atraure l’art contemporani internacional a Barcelona.

Moishan també ha desenvolupat activitats com assessor per a l’Art Dilido Gallery de Miami o com a comissari de l’exposició Pablo Picasso: La tauromàquia per al MANA Contemporary a New Jersey i Chicago, entre d’altres.


La Fundació Gaspar està situada al Palau Cervelló, un palau gòtic de principis del segle XV, al carrer Montcada, 25 de Barcelona i que compta amb 1.500m2 dels quals 650m2 es dediquen a exposicions. L’espai també conté una zona de cafè, una botiga llibreria i una sala polivalent on es programen xerrades i activitats.
 
 
La primera exposició de la Fundació Gaspar, Art Strikes Back!, proposa un recorregut a partir de les aproximacions creatives d’artistes de diverses generacions. Aquests artistes donen a les coses significats diversos intentant recrear el món que ens envolta, introduint petites modificacions i elements de reflexió que ens fan conscients de la nostra contemporaneïtat. 


http://www.fundaciogaspar.org/ 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada