Cercar en aquest blog

dimarts, 10 de novembre del 2015

La màgia de la Reial

dibuixos claudi
El proper dijous 26 de novembre, la Fundació Setba inaugura La màgia de la Reial, la quarta exposició del projecte La memòria de la plaça, que vol recuperar la història i els records sobre la plaça Reial de Barcelona i la seva gent.



Cada mes de novembre, la Fundació Setba descobreix la història d’un dels establiments de la Plaça Reial i, estirant del fil, ens endinsem en el passat de la plaça, de la gent que hi ha viscut i les grans històries que amaga.

Enguany volem descobrir-vos la història d’un enllustrador de sabates que es va convertir en un dels mags de més prestigi d’Europa. Aquesta és la història de Fructuós Canonge.

Aquest any, dibuixem La memòria de la plaça a partir de l’Hotel DO que ocupa la cantonada de la plaça amb el carrer Colom, i és porta d’entrada des de la Rambla. És davant d’aquest local on treballava el famós enllustrador de sabates i mag, Fructuós Canonge, també anomenat “el Merlí espanyol” , a qui volem retre homenatge. I és en aquest establiment, on s’amagava la cadira d’enllustrar original d’aquest singular personatge. 
Així doncs, l’exposició la configuren una peça única, la cadira original del s. XIX i la capsa de l’enllustrador, així com imatges de l’època, cartells i fotografies de gran valor històric.
A més a més, com en les edicions passades, cinc artistes contemporanis mostren les seves obres inspirant-se en la màgia: Isao, Joan Brossa, Ramon Enrich, Carles Pujol i Patricio Reig.
Paral·lelament, els locals de la Plaça Reial acullen, cadascun d’ells, una obra creada a partir d’una capsa de jocs gentilesa de Màgia Borràs.
També, com cada any, hem volgut capturar els records de la plaça amb unes breus capsules audiovisuals. Són petits reportatges que ens descobreixen antics oficis de la plaça i del barri, que han anat desapareixent, però que segueixen vius a la memòria col·lectiva i els volem recuperar i conservar.

En el marc d’aquest projecte, la Fundació organitza conferències, visites guiades ,i  rutes culturals. 


https://ca.wikipedia.org/wiki/Fructu%C3%B3s_Canonge_i_Francesch 
http://www.fundaciosetba.org/es/ 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada