Cercar en aquest blog

dissabte, 7 de novembre del 2015

Thubten Wangchen

dibuixos claudi
Nota informativa de l'Espai Cultural Fundació Sabadell 1859 en el context de l'exposició:

L'aventura d'aquell jove reporter belga al Tibet

 

 

Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona,  fa un recorregut per la riquesa de la cultura tibetana a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
 
 

  • La conferència “Tibet: història i cultura de la pau”  tindrà lloc el dijous 12 de novembre a les 19 h i forma part de les activitats organitzades al voltant de l’exposició L'aventura d'aquell jove reporter belga al Tibet.
  • La mostra romandrà oberta al públic fins al 10 de gener de 2016, i ha estat organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i el Grup BBVA, comissariada per Manel Camps (MoulinSab) i compta amb la col·laboració del Servei General d’Informació de Muntanya, la Unió Excursionista de Sabadell, la Fundació Casa del Tibet de Barcelona i l’associació MoulinSab.
  • Activitat gratuïta.
     
  • Tibet: història i cultura de la pau,  és una xerrada concebuda per mostrar la riquesa cultural del Tibet i l’origen del seu poble i el seu país. Ens mostrarà també com els tibetans continuen vivint i treballant, dia a dia, lluitant pacíficament per preservar la seva identitat i la cultura mil·lenària d’un poble en risc d’extinció.

 
Thubten Wangchen (Tibet, 1954) és un monjo budista, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona, representant del Tibet a Espanya i membre del Parlament Tibetà a l’exili, on hi representa Europa.
 
 
 
 

El 25 de setembre de 1998 va obtenir la nacionalitat espanyola, convertint-se en un dels primers ciutadans espanyols d'origen tibetà.

El setembre de 2007 organitzà la visita del Dalai Lama a Barcelona, aconseguint reunir a 10.000 persones en una conferència al Palau Sant Jordi.

El 27 d'abril de 2011 fou elegit membre del Parlament tibetà a l’exili on és un dels dos representants per Europa.



 L'exposició: 

Coincidint amb els 65 anys de la conquesta de l’Annapurna, els 50 anys de la primera edició en català de “Tintín al Tibet” –àlbum inspirat en aquesta gesta alpinista-, i en el marc del quarantè aniversari de la primera expedició catalana que va fer aquest cim de l’Himalàia, aquesta exposició és un homenatge a aquestes commemoracions i una mostra de com realitat i ficció coincideixen en l’obra de Georges Remi –Hergé-, el genial artista belga i un dels grans creadors gràfics del segle XX.

L'exposició presenta quatre àmbits: L’Annapurna, amb detalls de la primera  ascensió i de les ascensions realitzades per alpinistes catalans, el Tibet, les fonts d'inspiració de “Tintín al Tibet” i el ieti. També inclou un espai destinat a la projecció de pel·lícules sobre l'Annapurna.


Del 3 de setembre al 10 de gener 2016
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 


 

https://ca.wikipedia.org/wiki/Thubten_Wangchen 
http://www.fundaciosabadell.cat/espai-cultura/laventura-daquell-jove-reporter-belga-al-tibet/ 
https://ca.wikipedia.org/wiki/Tint%C3%ADn_al_Tibet 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada