Cercar en aquest blog

dimarts, 10 de novembre del 2015

Tensions a N2 Galeria

dibuixos claudi
La Sílvia Ventosa m'envia correu amb informació sobre l'exposició "Tensions", de connexió natural entre l'Aurèlia Muñoz i en Nei Albertí, que s'inaugura demà passat, dijous 12 de novembre, a N2 Galeria del carrer d'Enric Granados, 61, de Barcelona.


Aurèlia Muñoz
Nei Albertí


INAUGURACIÓN EN N2 GALERÍA // OPENING AT N2 GALLERY

Tenim el placer d'anunciar la nostra pròxima exposició "Tensions", on dialoguen les obres d'Aurèlia Muñoz (1926-2011) i Nei Albertí (1975).

La inauguració serà el pròxim dijous 12 de novembre a partir de les 19h..

¡Us esperem!


ENLLAÇOS / LINKS: AURÈLIA MUÑOZ i NEI ALBERTÍ A LA GALERIA N2
Novembre de 2015
Aurèlia Muñoz neix l’any 1926, Nei Albertí el 1975. 50 anys separen els dos artistes, que no van arribar a conèixer-se mai. Però les seves obres dialoguen d’una forma extraordinària.

Aurèlia Muñoz
Aurèlia Muñoz va començar a investigar les relacions entre els teixits tridimensionals i els espais cap a final dels anys 1960, en què els artistes d’un moviment internacional anomenat La Nouvelle Tapisserie van aconseguir que els tapissos abandonessin les parets i es convertissin en escultures. En la dècada de 1970, comença a investigar en miniatures tèxtils, com Espai interior, que la porten a experiments de grans dimensions. Per exemple, a Estel ancorat dues superfícies planes fetes amb macramé adquireixen volum ocupant tot un espai, gràcies a cordes en tensió. Aquestes projectes evolucionen fins a considerar uns altres elements, el vent i el moviment, que porten a les sèries de Veles, Ocells i Estels dels anys 1980, fets de lona de les veles dels vaixells. Llavors recerca nous materials i tècniques com el paper fet a mà, amb el que crea Llibres aeris i d’altres obres com els Mòbils en suspensió, les Anemones i les Algues. I per tancar la seva obra als anys 1990-2000, torna als grafismes surrealistes que havia dibuixat a l’inici de la seva trajectòria, un món que recorda els graffitis i que s’allunya de les formes geomètriques anteriors.

Aurèlia Muñoz
Nei Albertí
Des del 2009 fins a l’actualitat, Nei Albertí treballa amb xarxes i teixits lleugers de colors vius que es retallen amb angles vius i es tensen a les sis cares del cub o en una sala, a la sèrie Tensions dirigides. Aquestes formes aparentment atzaroses, en realitat són una conseqüència de la seva trajectòria artística, en què ha experimentat en la creació de cercles descomposts, el·lipses i unes formes que podrien recordar el vol dels ocells, fetes de bronze o de ferro. En l’actualitat presenta aquestes tensions en caixes de metacrilat, tot incorporant un element nou, la llum, que per mitjà d’un mecanisme de leds va canviant de color el teixit en tensió.

Nei Albertí

Malgrat no haver intercanviat idees, Aurèlia Muñoz i Nei Albertí recerquen sobre el teixit i l’espai, amb la instal·lació d’obres en tensió en espais delimitats. Amb les seves obres d’expressió tèxtil que els permet investigar volums i espais, els dos artistes volen canviar els nostres escenaris, vestir els espais públics i fer-los més habitables i estètics.
Sílvia Ventosa

http://www.n2galeria.com/


https://ca.wikipedia.org/wiki/Aur%C3%A8lia_Mu%C3%B1oz_Ventura

http://www.neialberti.com/fabrica.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada