Cercar en aquest blog

diumenge, 1 de novembre del 2015

Vaccaro en exposició

dibuixos claudi
Reprodueixo contingut del correu que m'ha enviat Àmbit Galeria d'Art relatiu a l'exposició de Ricard Vaccaro.



ÀMBIT Galeria d’Art
BARCELONA
Tenim el plaer de presentar
VACCARO
Cada dia és un privilegi, un regal i una victòria.
Exposició a benefici de la lluita contra el càncer, en col·laboració amb l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron.
Inauguració: 5 de novembre a dos quarts de vuit del vespre.
Exposició: Fins al 17 de novembre, 2015.


ÀMBIT Galeria d’Art - Consell de Cent, 282 · 08007 Barcelona · (34) 93 488 1800 ·



Tot és incert, i estricte, i necessari.
Més ençà de la forma que constreny
hi ha el color que fecunda i allibera.

Miquel Martí i Pol. Extracte del poema per a l'exposició Aura de Capvespre, de Ricard Vaccaro.


Ricard Vaccaro (Barcelona, 1946). Graduat en Arts Aplicades per l’Escola Massana, comença la seva dilatada carrera artística en els inicis dels anys setanta i ha dedicat tota la seva vida a la creació, des de la docència -transmetent els valors de l’art-, la política i la pràctica artística.


Vaccaro ha sabut articular un llenguatge artístic on el simbolisme ens apropa a la sensualitat que l'artista atrapa a través de transparències, veladures, superposicions. Un treball personal, una visió interna de la pintura i l'escultura apropant-les a l'espectador per viure-les intensament. Com es viu la sensualitat. El seu amor per l'estètica i la creativitat li porten a incorporar la llum als seus últims treballs. La seva és la llum feta cos; intensa, càlida i apassionada, volumètrica en les escultures. Però diu en Ricard que ell només escriu, escriu amb colors i treballa la pintura amb el gest de l'escriptura.



Ricard Vaccaro torna a exposar a ÀMBIT Galeria d’Art, on l’any 2006 presentava “Silenci i Plaer”. En aquesta ocasió la mostra descobreix 34 obres sobre paper que l'artista ha realitzat mentre entrava i sortia de l'hospital. Totes elles en un mateix format, 21x30 cm., estableixen un recorregut minuciós a través de les emocions d'un artista que lluita amb el gest i l’espai i, també, per la vida. Que repeteix com un mantra que “cada dia és un privilegi, un regal i una victòria” i que, com els poetes, des de l’esgotament físic ens ofereix el millor Vaccaro. Perquè com diu Vicenç Altaió: “L’art perdura per damunt de la fatalitat i el seu lament”.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada