Cercar en aquest blog

dissabte, 20 de juny del 2015

La Muga Caula

dibuixos claudi
Com és habitual en els darrers anys el Museu de l'Empordà col·labora en la Trobada Internacional de Poesia d'Acció i Performance LA MUGA CAULA, que aquest any celebren l'onzena edició. Com a actes previs a la trobada el DIVENDRES 26 de JUNY a les 19 h. es presentarà el cartell de l'edició d'enguany al Museu de l'Empordà. Aquest any il·lustra el cartell el poeta CARLES HAC MOR.
Durant la presentació hi haurà lectures poètiques i intervencions artístiques a càrrec de Carles Hac Mor, Ester Xargay, Lola Windy i Joan Casellas (director de La Muga Caula)

 




DADÀ 99
Compromís implícit: un paisatge d'acció

Hi ha moltes menes de compromisos amb les coses, però més enllà del què, cal contemplar el com, és a dir, el compromís implícit dels nostres actes. La forma sempre té un fons que ens mena de manera íntima a la terra i el cos; tot ve de la terra i tot hi torna, però la terra i tot no és més que temps i espai animat per l'ésser, acció conscient no necessàriament científica. 


En el cinquè aniversari de la gran esllavissada de la Caula, la nostra font icònica que mai para de brollar, el paisatge s'ha transfigurat per avançar en la seva aventura geològica; l'incendi del 2012 va devorar les pinedes i silenciosament un escarabat voraç s'ha menjat l'ànima de les tres palmeres del poble. Però la vida continua esplendorosa, i així la Muga Caula, que s’emmiralla en el paisatge, avança i ja són 3650 dies d'acció!


Compromís implícit amb l'art i la vida és la nostra màxima: Happening dadà del dia! Vam cridar a Figueres, i ara cridem PA! (Punt d'Acció), un nou format de presentacions itinerants i residències complementàries a la trobada. Per tot plegat (99 anys de dadà, el PA i tu!) hem demanat el cartell a Carles Hac Mor, mestre dadà compromès amb l'acció, la no-acció i el contrari fins a les últimes conseqüències.



ARTISTES PARTICIPANTS
Ana Gesto (Galicia)

Ester Xargay ( Catalunya)

Kamil Guenatri (Argelia/França)

Susana Villanueva (Espanya)

Ana Matey (Espanya)

Daniel Acosta (Argentina)

Bárbara Zagora Cumpián (Andalusia)

Josep Masdevall (Catalunya)

Carles Hac Mor (Catalunya)

Lluis Alabern (Catalunya)

Kubra Khademi (Afganistan)

Grup Decalaix (Catalunya)

Documentació a càrrec de:

Carlus Camps (Catalunya) videodocumentalista

Marta Vergonyos (Catalunya) fotògrafa documentalista


El cartell de Carles Hac Mor mostra una cadira de boga paradoxal i trans històrica. LA CADIRA COM SEU (AL·LEGORIA DE L’OU COM BALLA) és el món al reves, i així és però també moltes altres coses ; un viatge subversiu per la sociologia del simbolisme curull de referències artístiques. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada