Cercar en aquest blog

dijous, 18 de juny del 2015

Nu Díaz exposa a "Street Gallery"


dibuixos claudi





NEIX A BARCELONA EL PRIMER “STREET GALLERY” UNA INICIATIVA QUE PRETÉN APROPAR L'ART ALS CIUTADANS


La iniciativa explora el concepte de “galeria distribuïda” segons el qual tots els comerços d'un carrer es converteixen en sales d'art exposant una peça d'un artista.


La primera edició té lloc al carrer Nou de la Rambla de Barcelona, conegut per la seva diversitat i la seva gran tradició artística on Nu Díaz exposa a 50 comerços del carrer.

  
“Street Gallery” és un concepte de galeria distribuïda entre els comerços d'un carrer, que actuen temporalment com a galeria sense canviar el seu negoci habitual. L'objectiu de la iniciativa és treure l'art de les galeries i apropar-ho als ciutadans per donar-li un caràcter més social alhora que es ret homenatge a un carrer especialment significatiu per la seva història. 


En el cas de Nou de la Rambla, que va ser el primer carrer amb traçat recte de Barcelona realitzat el 1788, té una gran tradició comercial per ser el principal eix de connexió entre el Paral·lel i les Rambles. També té una gran tradició artística perquè és on Gaudí va construir el seu primer palau, Picasso va tenir el seu estudi i on va néixer Joan Manuel Serrat.



El caràcter multicultural del carrer es reflecteix amb la presència de comerciants locals, xinesos, pakistanesos o indis que aporten una iconografia i paisatge urbà divers propi de la ciutat històrica. També s'aprecia la diversitat del Raval en la participació de botigues tan diverses com pelleteries, restaurants, floristeries, farmàcies, loteries o agències de viatge, fent d'aquesta exposició un retrat vital d'un barri i d'un carrer ple de vida.



Altres carrers de la ciutat ja s'han interessat pel concepte de “Street Gallery”. Una segona edició de Street Gallery tindrà lloc en un carrer del barri de Roquetes a Barcelona a finals d'any i la següent al barri de Chamartín, a Madrid.



La inauguració tindrà lloc el dijous 25 de juny a les 19h a Nou de la Rambla 12 amb una exposició que actua com a radiografia social mostrant el muntatge de la mostra. A les 19:30 s'iniciarà un recorregut per l'exposició “Anima Animal” amb l'artista Nu Díaz.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada